jueves, 13 de enero de 2011

les relacions amoroses, des del punt de vista biològic i evlucionista

Lluny de voler des-romantitzar les relacions amoroses, he estat buscant un experiment que es va realitzar a Suïssa  fa ja uns anys...però sense èxit (la cerca, no l'experiment).

Es tracta d'un experiment on van demanar a homes, que portessin una samarreta durant dos dies, i després en van extreure l'olor, que contenia una important dosi de feromones de cada un d'ells.

A un grup de dones se'ls va fer olorar cada una de les olors, i escollir entre aquestes amb quin propietari de la "fragància" es quedarien. El resultat va esser que les dones escollien les mostres, els homes de les quals resultaven ser genèticament compatibles, en termes de immunologia i altres factors evolucionistes. a més, coincidia que les olors eren significativament iguals a les de les seves parelles, actuals o passades.

D'aquí en podem extreure una dada important sobre el paper inconscient i genètic de l'espècie a l'hora d'escollir parella. sembla que un mecanisme autònom interpreta i detecta la compatibilitat entre dues persones per a la procreació i la "perfecció" genètica que en podria resultar dels fills.

Així doncs, podríem especular sobre el real sentit sobre l'amor a primera vista, o els motius encoberts que i ha en l'elecció de la parella.

Certament des-romantitzador...

L'experiment està molt bé, però no he pogut trobar cap vídeo, documental ni article directe sobre el mateix.

El primer enllaç és un breu resum sobre el tema. Tot el que he pogut trobar.
El segon enllaç és sobre "la química del amor", un documental, però també llibre de Punset, molt interessant el llibre, tot s'ha de dir.


introducció d'article



La química del amor

No hay comentarios:

Publicar un comentario